Hoppa till innehåll

Herrarnas målvakt, Adrian Engdahl, inför Piteå borta på söndag

Efter en succesäsong 2018, lämnade du för spel i IK Brage i Superettan. Efter 3 säsonger i Superettan, så är du nu tillbaka i IFK. Berätta lite om tiden i Brage, och känslan att vara tillbaka i Haninge.

Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka. Perioden 2018 var en av de bästa i min karriär, så det ska bli grymt kul att få spela för klubben igen.

Premiären avklarad, 0-0 mot topptippade Karlstad. Hur ser du på premiärmatchen?

En typisk premiärmatch enligt mig. Jag tycker att vi hade många bra tendenser under hela matchen, men lyckades inte få in bollen i mål. Försvarsspelet var stabilt under hela matchen, och det är något som vi verkligen kan bygga vidare på.

På söndag, säsongens längsta bortamatch. Piteå borta i ett vintrigt Norrland. Vad krävs för att vi ska få med oss poäng ”hem”?

Samma stabila försvarsspel som senast mot ett förväntat topplag som Karlstad, plus att vi skapar lite fler klara målchanser, så ska vi kunna få med oss poäng, om inte alla poäng ifrån Piteå.

Årets IFK trupp ser stark ut, med flera spelare som har rutin från spel både i Superettan och Allsvenskan. Hur höga förväntningar ska vi ha på årets IFK trupp?

Jag tycker att förväntningarna på oss ska vara höga, fast inom ramarna av rimlighet. Vi har många fantastiskt bra spelare. Med en hög högsta nivå. Men då vi är många nya spelare i truppen som inte spelat med varandra tidigare, så det kan ta ett tag innan vi är 100%  samspelta med varandra.

Jag tippar att du håller ”nollan” igen på söndag. Vad tror du om matchen?

Jag brukar inte i resultat innan matcher, men om vi lägger ner det jobb vi ska och bygger vidare på förra helgens spel. Så tror jag att vi har goda möjligheter att få med oss poäng hem till Haninge

Tack Adrian, och lycka till på söndag. Jag ser fram emot en ny ”nolla”.

Matchen ser du på Sportexpressenplay med start kl 15.00 på söndag

/N