Hoppa till innehåll

Herr: Summering av vårsäsongen 2023

En vårsäsong som gått lite upp och ner, men ingen vårsäsong IFK är nöjda med som helhet!

Serien inleds med förlust i bortamatchen mot Karlslund. En svår bortamatch på förhand, men tittar man på Karlslunds övriga matcher under säsongen så ligger man på negativ kvalplats. I omgång 2 spelar laget oavgjort på hemmaplan mot Nacka (1-1), vilken följs upp med en lite turlig seger mot Huddinge IF. I omgång 4 har man en bedrövlig insats på hemmaplan mot Smedby, vilken slutar 0-3, ett riktig bottennapp.

Stark seger mot Assyriska (som då var obesegrade) på bortaplan med 2-1. Hemmalaget missade straff i slutet. Seger följs upp av ytterligare två raka segrar och i omgång 8 åker man till Norrköping med gott självförtroende för att möte Sleipner. Detta blir dock året andra riktiga bottennapp och IFK sätter sig på bussen efter matchen med en förlust med hela 5-0. IFK var med efter en bra första halvlek, men i andra halvlek ges matchen bort.

IFK studsar tillbaka och tar återigen tre raka segrar. Hemmasegern mot Syrianska är den starkaste av vinsterna och spelmässigt ser det allt bättre ut. Tyvärr blir avslutningen av vårsäsongen vad man hoppats på. I omgång 12 förlorar man mot Nyköping på bortaplan och följer upp med endast en poäng i hemmaavslutningen mot Armeisk-Syrianska. En match man dominerar fullständigt i 60 minuter.

23 av 39 möjliga på våren är ingen nöjd med. Förväntningar är och ska vara större än så. Det finns en hel höst av visa det på. Att laget har – 1 i målskillnad tyder även på att målfabrikationen inte har varit tillräckligt bra med 19 gjorda mål på 13 matcher.

Omar Moggi (Sportchef):

Halvtid i serien, vad tycker du om våren?

Knappt godkänd utifrån tabellplacering och de sviktande prestationerna.

Vad har varit dåligt?

Vi gör för lite mål sätt till antal lägen och släpper in för mycket och enkla mål. Det renderar i för få vinster och poäng.

Vad har varit bra?

Vi har kommit en bra bit på vägen vad gäller vår långsiktiga målsättning kring att implementera spelidé, träningsmetodik och identitet som skall göra oss bättre och slagkraftigare på sikt.

Man får inte glömma att vi inför året tillsatt en helt ny tränarstab och organisation samt haft en gigantisk omstämning på spelare. Att vi fortfarande är med i racet ser vi som positivt och en möjlighet vi vill ta vara på.

Truppen? Några förändringar inför hösten?

Ja, Bilal lämnar ju oss som bekant till FC Midtjylland och Junior bröt ju benet i samband med matchen mot Syrianska Utöver det så har vi ömsesidigt valt att avsluta med både Kebba och Özgur samt eventuellt någon till, vilket gör att vi naturligtvis kommer behöva förstärka truppen.

Målsättningen med hösten?

Fortsätta jobba långsiktigt och målmedvetet mot våra uppsatta mål och bli bättre på allt vi gör.

Förhoppningsvis kommer vi göra fler mål och släppa in färre vilket kommer rendera i fler poäng, sedan får vi se hår långt det räcker.

Hur ser det ut underifrån?

Ser bra ut, vi skall dock utvärdera de spelare som varit uppe hos herr kontinuerligt under våren samt de spelare vi lånat ut. Här ligger bollen hos Felix tillsammans med Giannis att hitta en balans vad gäller kvalitet, mognad och periodisering i träning och match då de spelarna i framkant i akademin även matchar tufft i seriespelet.

Bilal till Midtjylland, fin affär för föreningen och ett grymt steg för Bilal, känslan kring det?

Känns naturligtvis jättebra att ha varit bidragande till att ha hjälpt någon att nå sina drömmar.

Ännu bättre med en grabb från våra egna leda och ”förorten” utifrån hur samhället ser ut idag samt åter ett kvitto på att det är möjligt att göra det i sin moderförening istället för att behöva åka till tex Grimsta som 9 åring för att tro att det är vägen till att nå framgång. Ur ett ekonomiskt perspektiv är det alltid välkommet i en ideell förening som också möjliggör att återinvestera i verksamheterna och kansli för att kunna bli bättre som förening på och utanför plan.

Ses i höst!