Hoppa till innehåll

Herr: Inför omgång 12

Dags för omgång 12 och topptippade Nyköping BIS på bortaplan väntar för herrarna.

”Bissarna” parkerar poängen bakom IFK i tabellen och är alltid starka på gräset på Rosvalla. Efter en övertygande seger på hemmaplan mot Assyriska (5-1) blev det förlust i senaste omgången mot IFK Eskilstuna på bortaplan med 2-5. Blivit mycket mål i ”Bissarnas” matcher och laget har också gjort klart mest mål i serien. Målsättningen för laget är att spela i Ettan 2024. En tuff utmaning väntar IFK.

IFK har varit stabila på slutet. Defensiven har sett stabil ut, men målskyttet har inte riktigt lossnat. Trots andra platsen i serien är målskillnad +/- 0, detta beror främst på genomklappningen borta mot Sleipner samt hemmamatchen mot Smedby. Två stora plumpar i årets protokoll. Seger senast mot en annan toppkonkurrent (Syrianska FC) på hemmaplan med 2-1. En match IFK borde punkterat tidigare. Två mycket viktiga matcher återstår av våren. Match ett imorgon i Nyköping!

Hassan Hallal:

”Två matcher kvar utav våren och vi vill så klart kunna summera våren på ett gott sätt. En förutsättning till detta är att vi åker till Nyköping och ger oss själva en chans med mod och en genomtänkt gameplan.

Truppen är intakt och ett par spelare som dragits med skador finns åter till vårt förfogande.

Motståndaren BIS har kanske den trupp som spelat tillsammans längst och är en väloljad maskin. Nyköping är på förhand topptippade och de har gått extremt bra förutom plumpen senast. Vi förväntar oss en tuff tillställning och ett revanschsuget BIS.”

Nyköping BIS – IFK Haninge, lördag den 17 juni, avspark 13:00, Rosvalla A.