Hoppa till innehåll

Hemsidan tar pulsen på huvudtränare Tino

Knappt två veckor kvar till årets seriepremiär i ETTAN Norra. Hemsidan tar pulsen på tränare Tino Katsoulakis.

En försäsong, där det varit väldigt många provspelare som testats för spel i IFK truppen. Tino, ge oss en bild av försäsongen och hur läget är i truppen, två veckor innan hemmapremiären mot Karlstad?

Det har varit ganska många provspelare, då vi var lite få spelare i uppstarten. Viktigare att det blir rätt än att det går fort, så vi valde att sakta men säkert ta in de spelare som vi tyckte hade rätt kvaliteter och rätt karaktär. Vi har legat lite efter på grund av omsättningen av spelare i träning, men  vi känner att vi strax är där vi vill inför premiären.

10 nya spelare i truppen, hur ser du på det? Och vad innebär det för planeringen av försäsongen`?

Vi behövde denna justering av truppen. Många nya spelare som kommit in, med erfarenhet av spel i högre serier, har bidragit med professionalitet. Planeringen har det inte varit några problem, vi har jobbat extra med att repetera det vi kört taktiskt.

Förra året så var målskyttet ett problem, nu har forwardsidan stärkts med flera starka forwards. Bl.a. rutinerade Kennedy Igboananike. Vilka förhoppningar har du på målskyttet i år?

Det är klart att våra möjligheter ökat rejält att leverera mer mål med dessa spelare i de offensiva positionerna. Men samtidigt spelar det ingen roll om vi inte tar oss fram till bra avslutsmöjligheter, via en bra speluppbyggnad. Allt hör ihop.

På Cypern så kommer ni att träna en vecka på naturgräs, och sedan tillbaka hem på konstgräs, ser du något problem med det?

Enligt mig så skall träningsläger genomföras på naturgräs oavsett eget underlag på hemmaplan. Känslan för riktig fotboll, påfrestningen på kroppen minskar på naturgräs och man behöver inte ”pulsera” lika mycket i träningarna. Jag ser inga problem i det.

Vi ser väldigt mycket fram emot seriepremiären, hemma mot topptippade Karlstad den 2:a april. Hur bra koll har ni på övriga lag i serien, och vågar du dig på en gissning vilka lag som kommer att vara Topp 4:a i serien.

Vi har bra koll på våra konkurrenter. Jag tror att Karlstad, Vasalund och Sandviken kommer att slåss om topplaceringarna i serien. Sedan hoppas jag att vi kan var med, överraska och utmana.

Vi tackar Tino för intervjun, och hoppas på att det blir en bra och givande vecka på Cypern.

Vi hoppas många kommer till premiären den 2 april. Biljetter köper ni här

/N