Hoppa till innehåll

Hemsidan möter Salim Nkubiri

Hemsidan möter Salim Nkubiri. Född 2004 och en av spelarna i IFK Haninges P2004 som firade stora framgångar under ledning av Mike Jeng. Salim var av Stff kallad till Utvecklingslägret i Halmstad som en av endast 16 spelare från Stockholm. Idag är Salim bosatt i Norge och spelar i IK Start i norska andraligan.

Din fotbollsresa startade i IFK Haninge. Hur upplevde du tiden hos oss?

Tiden i Haninge var bra, lärorikt, kul först och främst. Hade många vänner och hela resan var bara rolig. Hade vänner jag till och med umgicks med utanför planen så det var inte bara att vi var ”fotbollskompisar”. Lärde mig rätt mycket i Haninge som jag har tagit med mig än idag.  Många fina människor runt om kring som har hjälpt mig både på plan och utanför. Fin klubb skulle jag säga. 

Efter många säsonger hos oss i IFK Haninge, något år i AIK, så befinner du dig nu i Norge, Kristiansand, och IK Start.

Hur hamna du hos IK Start?

Efter ett par år i IFK Haninge ville AIK ha över mig, efter att ha följt mig i några år. AIK kom överens med IFK Haninge och jag spelade där i ungefär 1,5 år. Har väldigt många fina minnen därifrån både på och utanför planen. Under min tid i AIK utvecklades jag mycket som person och spelare. Efter 1,5 år spel i AIK kände jag återigen att det var dags att ta nästa steg, då jag kände mig redo för seniorfotboll. Jag hade en dialog med IK Start redan 2022 i februari, men kände mig inte riktigt redo så det rann ut i sanden. Efter en halv säsong 2022 kände jag mig redo för nästa steg och Start var fortfarande intresserade. Fick en inbjudan i slutet av juli någon gång. Fick komma ner för att ”provträna” och känna på en annan miljö i ett annat land och lag. Efter första dagen kände jag redan att det här var något för mig. Hörde direkt av mig till min agent och berättade att jag ville det här och att jag kände mig redo. 

Hur trivs du i Norge? Svårt att flytta till ett nytt lag och ny stad som ung, hur har det fungerat?

Jag trivs väldigt bra faktiskt. Fantastiska människor i en jättefin stad så jag är nöjd. Dock var det rätt jobbigt första 2-3 månaderna. Fick inte så mycket speltid, blev mycket tid på bänken och mycket ensamhet. Det kan vara nyttigt ibland att veta hur det känns i tidig ålder. Det var tufft jag var, och är, fortfarande ganska ung så det har varit mycket som ska fixas och tänka på. Idag är allt löst, så är glad. 

Bor du själv och sköter hushållet själv? Tänker på om du lagar mat varje dag t.ex.?

Jag bor ensam i en lägenhet rätt nära till arenan så tar oftast en promenad till arena på morgonen eller en Voi. Vi får frukost varje morgon och lunch efter träning så egentligen enda gången jag behöver laga mat är middag eller på våra lediga dagar. 

Ni är några fler svenskar i laget, gör det allt lite enklare?

Vi är flera svenskar i laget så det är kul för mig och oss. Känns som att vi från Sverige känner varandra lite bättre och på ett annat sätt än vad jag och norrmännen gör. Svårt att förklara men det känns bara så. Sen blir det ju lite enklare också då vi är bekanta med varandra och jag kände Tom Strannegård sen tidigare. Vi har spelat ihop några gånger innan jag drog till Start.

Ni har spelat några träningsmatcher, hur har det sett ut och har du fått mycket speltid?

Vi har haft 3 träningsmatcher här i Norge och det har gått bra, vi har vunnit 2/3 och spelat en lika. Har fått ganska mycket speltid och har startat varje match. Sen var vi i Marbella på träningsläger och hade två matcher där nere. Där vann vi 2/2. Startade på bänken första och startade andra. 

Har du någon personlig målsättning med året?

Mina målsättningar för året först och främst är att bli en bättre fotbollsspelare varje dag och varje träning. Sen att ta en startplats inför säsongen och kanske till och med spela regelbundet säsongen ut. Det är väl huvudmålet just nu, sen har jag andra mål men det tänker jag inte på just nu det kommer sen.

IK Start ligger i andra ligan i Norge och kom förra året trea. Tyvärr blev det förlust i kvalet mot Kongsvinger. Vad är ambitionen för er 2023?

Ambitionen för i år är väl att ta sig upp till Eliteserien till nästa år 2024 och det jobbar hårt för varje dag. Självklart vill jag vara med och hjälpa laget till det, det är mitt stora mål.

Vi håller alla våra tummar för dig 2023 och självklart kommer vi följa dig! Vi står alltid bakom dig!