Hoppa till innehåll

Hållen nolla och tre poäng

Omgång 13. Vårens sista hemmamatch och en ”måste match” för hemmalaget om man inte helt vill tappa kontakten med övre halvan av tabellen. Motståndare tabelljumbon Team TG från Umeå. 
IFK med Adam Kasa, avstängd. Och med en mer renodlad 4-4-2 uppställning. Rickson och Brian på topp, Maill och Alexander på varsin kant. Sal och Mirza centralt på fältet. Backlinje ifrån vänster Axel, Joshua, Sithapa och Isac.


IFK tar grepp om matchen direkt och redan i matchminut 3 så får man ett riktigt bra läge att ta ledningen. Inspel från höger och Axel i mitten får bra skottläge, men skottet långt utanför.
IFK fortsätter att trycka på och i matchminut 20 får man en riktigt vass dubbelchans. Skott Maill, räddning Rasmus Aspholm, nytt skott Brian, men ny räddning till hörna.
Kort hörnvariant, bollen till Maill som med en perfekt passning hittar en fristående Sithapa som enkelt sätter hemmalagets ledningsmål.
IFK fortsätter att trycka på och mycket handlar om Maill Lundgren! Maill har verkligen hittat formen och hotar hela tiden TG:s försvar.
I matchminut 31 inträffar en olycklig kollision mellan Alexander Andue och TG keepern, vilket leder till målvaktsbyte hos gästerna. In nr 31, Ville Seppä. I matchminut 40 får en TG ett bra kvitteringsläge, men nicken räddas enkelt av Adrian i IFK målet. Halvlekens sista chans blir IFK:s. Axel spelar fint fram Alexander Andue, men Alexanders skott utanför. Halvtidsresultat 1-0 till hemmalaget.


Andra halvlek och IFK fortsätter att föra spelet. Imatchminut 61 kommer också 2-0. Målet på straff efter det att en TG spelare fått bollen på armen. Straffskytt Rickson, Ville Seppä chansar till höger och räddar Rickssons löst slagna straff. Returen sätts dock i öppet mål av Brian.
IFK spelar av andra halvlek. Det mest uppseendemässiga var kanske bytet i 65 minuten, när IFK byter ut matchens bästa spelare i mina ögon, Maill Lundgren. Skönt med en ”trepoängare”, och hållen nolla för Adrian. Det var ett tag sedan.


Nu väntar en tuff avslutning på våren, med Gefle IF på bortaplan i Gävle på torsdag den 23/6.
Därefter, en veckas träning innan FC Gute väntar i Svenska Cupen, lördag den 2 juli på Gotland.

/N