Hoppa till innehåll

Gruppseger i herrs första officiella framträdande

Innebandyherrarna skulle under helgen göra sitt första officiella deltagande som IFK Haninge och vilken helg det blev!

I helgen var det dags för DM i innebandy som kaxigt heter ”Bäst i stan”.

I första kvalrundan så är det gruppspel med lag från division 3, 4 och 5.

Vi spelar i division 4 och fick på papperet en tuff lottning med IK Stym som trillat ur 4:an till 5:an förra säsongen, IBK Bandhagen som trillat ur 3:an till 4:an samt FBI Tullinges B-lag som är ett mittenlag i 3:an.

Första matchen mot IK Stym är en väldigt konstig match där vi för spelet och dom kontrar, så när vi inte får in bollen så har dom en vass kille i omställningarna som vi inte får tag i. Efter 20 spelade minuter så är det 4-1 till IK Stym som dessutom i periodpausen har en straff som dom sätter till 5-1 p.g.a. lägre serietillhörighet. Trots detta underläge så känns det konstigt nog som vi kontrollerat matchen, jag vet att det låter märkligt men så är känslan.

I andra perioden är det spel mot en parkerad buss och vi får hål på dom tidigt och sedan rullar det på och på drygt 13 minuter så är det 5-5. Vi forcerar hårt på slutet och lägen finns men Styms målvakt med hjälp av stolpar, ribban och uppoffrande utespelare krigar till sig ett kryss. Känslan efter matchen är att detta är ett rån men samtidigt har vi allt i egna händer till dom två sista matcherna.

I match två väntade Tullinge som troligtvis inte räknade med den storm dom vart indragna i, vi är overkligt bra i denna matchen och målen kommer på löpande band. När halvtidsbrölet ljuder så leder vi med 4-0 i underkant och har ett straffslag som vi bränner då vi i denna match är en division sämre.

I andra perioden så inleder Tullinge med att göra ett par bra byten innan vi åter tar tag i taktpinnen och kör över våra vänner ifrån söderort och matchen vinns med 9-1.

Den tredje och sista matchen blir en helt avgörande match mot Bandhagen som vunnit bägge innan matchen mot oss. Vi börjar dock helt respektlöst och är 2-0 upp efter drygt fem minuter, sånär som på en vacker reducering så är det bara ett lag på plan efter 20 minuter och 3-1 på tavlan.

I den andra perioden så startar vi bra och kontrollerar händelserna tills vi har en riktig skräpminut i minut 6 där dom får in två snabba till 3-3. Matchen står nu och väger och det är lägen åt bägge håll, vi har någon i virket och bränner ett friläge så det känns tungt när dom gör 4-3 på en halvchans.

Känslan är inte bättre när vi får en två minuters utvisning efter 15.17 och vi måste vinna! Det som sedan händer är märkligt, man kan absolut hitta omställningar i boxplay men när vi kommer i ett två mot målvakt-läge så förpassas bollen i mål av Foxberg efter servering av Carlén så är det 4-4. Samma manskap stannar på plan och 19 sekunder senare är det en repris på det tidigare målet och vi är uppe i 5-4 ledning.

Matchen spelar vi sedan av utan att det blir några riktigt nära lägen och vi vinner matchen, gruppen och är klara för nästa runda där det blir division 1 och 2 motstånd.

Det vi kan konstatera denna helgen är att spelet samt kemin blir bättre och bättre.

Totalt så får 21 spelare chansen att visa upp sig och gör det riktigt bra…

Nästa helg blir det nyttiga läropengar då motståndet på papperet är ett par hyllor upp i hierarkin, men det är där vi vill vara om ett par år.

Bra jobbat och så tränar vi vidare mot nästa helg och kommande seriestart.

Mvh // Niclas Woxmark coach IFK Haninges A-lag.