Hoppa till innehåll

Första förlusten för damerna

Säsongens första förlust kom på hemmaplan mot Sickla.

Till skillnad från tidigare matcher hade vi svårt att etablera ett eget spel, tempot var lågt och det saknades skärpa i  passningsspelet . Sickla spelar fin fotboll och har många kvicka spelare som får gott om utrymme när vi inte förmår att komma upp i press på det sätt vi brukar.  Första halvlek står ändå och väger, vi missar ett öppet mål, Sickla skapar ett par chanser och sätter dit 1 – 0 i slutet av första halvlek. 

I halvtid förs en ordentlig diskussion om vad som behöver förbättras och vi kommer ut  bättre  i andra halvlek, dock utan att lyckas skapa några ordentliga målchanser, istället är det Sickla som gör 2-0 efter en frispark. Vi försöker lyfta upp med fler spelare för att, till att börja med, få till en reducering.  Tyvärr tvingas vi istället jaga den sista kvarten med 10 utespelare på planen då vi får en spelare utvisad efter ett andra gult kort. Sicklas seger är rättvis. Vi tar  med oss den sista kvarten. Trots att vi inte fått till spelet på det sätt vi vill,  är en spelare mindre och släpper in ytterligare ett mål så krigar vi in kaklet.  Nu har vi två veckor på oss att träna och ladda om inför nästa match, mot obesegrade Reymersholms IK, en tuff utmaning men vi kommer vara taggade.

Kommentar från HT, Magnus  Tyrgrim:
”Vi kommer till matchen mot Sickla IF utan fyra av de spelare som brukar vara med vilket gör att många måste spela i positioner de inte är helt vana vid. Vi kämpar men räcker inte till mot ett bra och hungrigt Sickla. Vi tar nya tag  för att komma tillbaka till där vi var de tre första matcherna och vi hoppas några skador och sjukdomar läker ut.”