Hoppa till innehåll

Förlust på Skytteholm

Omgång 19, och en svår bortamatch för IFK herrarna mot ett formstarkt Vasalund på Skytteholms IP i Solna.

IFK för dagen med en 5-3-2 uppställning och med en förhoppning att få ordning på försvarsspelet.

Första halvlek och hemmalaget tar tag i taktpinnen direkt. Redan i matchminut 9, så är man nära att ta ledningen, men Emil Bellanders skott i ribban. ”Vasa” fortsätter att skapa chanser, men bara oskärpa i avsluten gör att man inte leder efter 20 minuter. 

1-0 kommer i matchminut 26. Adrian får felträff på en utspark och bollen rakt till Michael Stadler som helt fri sätter hemmalagets ledningsmål mellan benen på Adrian. 2-0 kommer bara några minuter senare. ”Vasa” spelar sig snyggt igenom centralt och Michael Stadler sätter enkelt sitt andra mål för dagen. 3-0 till hemmalaget kommer i matchminut 38. Domaren anser att Sal drar ner en hemmaspelare, straff. Lagkapten Jimmy Durmas sätter säkert bollen i mål vid Adrians högra stolpe. Halvleken slutar 3-0 till hemmalaget, helt rättvist. IFK gör en av sina sämre halvlekar på länge.

Andra halvlek och IFK gör några byten i paus ( ut Frank och Oliver, in Brian och Isak). Man ändrar och spelar 4-4-2 och det känns som att man har betydligt bättre energi. IFK vinner halvleken med 2-1, efter mål av Marcus och Sal, men Vasalund vinner matchen med 4-2. Denna match avgjordes i första halvlek.

Odiskutabel seger för hemmalaget som hakar på i toppen.

IFK får ta med sig andra halvlek idag, nästa tuffa match mot Sollentuna FK, lördag 27/8 kl 16.00på Torvalla.

Därefter väntar BP, i Svenska Cupen onsdag 31/8 kl 19.00, även den hemma på Torvalla.

Väl mött framöver.

/N