Hoppa till innehåll

Förlust på fredagskvällen

En lite blöt fredagskväll på Torvalla IP. IFK med lite strul i truppen med sjukdomar, skador, avstängningar och turkiska fotbollsförbundet. Det saknades en hel del spelare för hemmalaget denna kväll.

Matchen börjar med att IFK har mest boll, medan AFF väljer att satsa på omställningar. Väldigt få målchanser första 15. Efter 18 minuter får IFK till ett fantastiskt anfall som slutar med att bollen kan sättas i öppen kasse, men avslutet utanför, där borde det varit 1-0. I minut 20 får AFF en frispark cirka 15 meter utanför IFKs straffområde. Bollen lyfts mot bortre ytan där planen kortaste? spelare nickar in bollen mot andra stolpen. Spelare i AFF kastar sig fram och stöter in bollen i mål. Många dåliga insatser i försvarsspelet som leder till målet och 0-1. IFK för fortsatt spelet, men svårt att få till några målchanser. I minut blir Lorik skadad. In på planen vår egen akademispelare Horeb Kuzangila Kuyolumuna som därmed gör seniordebut! I minut 43 får IFK en hörna som slås in av Christian, Cihan möter med en kraftfull nick och rättvist 1-1 på tavlan. Paus och 1-1, med ett spelövertag för IFK.

Andra halvlek börjar med jämn matchbild. AFF gör ett byte och tar in nyförvärvet Ekin Bulut, men han spelar i nummer 19 som tillhör Sam Kardar? Förstår inte ens hur detta är möjligt? Vad händer om spelaren blir varnad, får Sam den varningen? Mycket märkligt att inte domaren uppmärksammar detta eller ens AFF? Hade man glömt nummer 9 i Södertälje och chansade att ingen skulle se? Andra halvleks första målchans kommer i minut 57. Christian nickar ner bollen till Amo som avslutar bra på halvvolley, toppfin enhandsräddning av AFFs målvakt till hörna. Efter 63 minuter har AFF en fin omställning, avslutet dock strax utanför Adrians vänstra stolpe. Många frisparkar i matchen och ingen direkt rytm. När matchen känns som att den ska sluta 1-1 tappar IFK bollen på 10 meter in på AFFs planhalva och startar en omställning. Bollen ut till höger och inlägg mot bortre stolpen, där dyker han upp planens kortaste? spelare och nickar in 2-1 till AFF. Försvarsspelet vid detta mål kan förbättras. IFK har ingen kraft för forcering och matchen slutar 1-2.

IFK förtjänade mer i denna match, men man ska också ha med att IFK vann bortamatchen med 2-1 och där missade AFF straff i slutet. Så 3 poäng av 6 får ses som rättvist över två matcher. Toppstriden fortsatt jämn och IFK har allt i egna händer.

Ser redan bättre ut i truppen och så hoppas vi att turkiska fotbollsförbundet vaknar, då ser det mycket spännande ut inför hösten!