Hoppa till innehåll

Förlust mot Umeå FC

Omgång 12 IFK-Umeå FC. IFK med Brian Span och Alexander Andue avstängda. Några ändringar i startelvan, jämfört med senaste matchen mot Sollentuna FK. Kennedy in på topp, till höger på fältet Maill, centralt Mirza tillbaka efter sin skada, och Axel tillbaka som vänsterback.

Publiken hinner knappt sätta sig på Torvalla IP innan hemmalaget, återigen, släpper in mål på en fast situation. I minut 4, högerhörna. Fint slagen på första stolpen som snyggt och enkelt nickas i mål av Joel Embaye. Markeringen av Joel var obefinlig. Adrian chanslös. 
Redan i matchminut 9, kommer matchens andra mål och även detta blir gästernas. Återigen heter målskytten Joel Embaye, den här gången frispelad till vänster i straffområdet. Enkelt rullar Joel in sitt andra mål till vänster om Adrian. Mardrömstart för hemmalaget och vi som trodde hemmalaget ville visa att Torvalla är vår hemmaborg fick väldigt fel. Tam och viljelös inledning, tyvärr.

Trots den tuffa starten, så jobbar sig hemmalaget in i matchen, och man har ett ganska stort bollinehav. Reduceringen kommer i matchminut 31. Adam Kasa placerad centralt sätter 2-1 med ett fint skott intill Umeå keepern Pontus Erikssons vänstra stolpe, efter bra förarbete av Maill (planens överlägset bästa spelare!). I matchminut 44 får IFK ett gyllene läge till kvittering. Man kommer 4 mot 2 från mittplan, men sista passningen från Austin till Maill spelas inte i Maills löpväg, utan istället bakom honom. Istället för friläge blir det en snabb kontring med en lång boll upp mot Umeå forwards. Adrian ger sig ut på en ”utflykt” för att rensa, men en Umeå spelare snor bollen och skjuter mot öppet mål. Från ingenstans dyker Isac upp och blockerar skottet. 
Halvleken slutar 2-1 till gästerna, men IFK:s sista tjugo minuter av första halvlek gör att man ändå känner förväntan inför andra halvlek. 


Andra halvlek startar med att Umeå flyttar upp positionerna och redan i halvlekens 2 minut så blir det en kanonad mot IFK målet som man reder ut med både tur och skicklighet. Nära 3-1 till gästerna där. Från läktarhåll så känns det som om halvleken går väldigt fort och halvlekens vassaste chans får IFK i matchminut 84. Austin får skottläge från nära håll, men en stark räddning av Pontus Eriksson. IFK lyfter ”långt” i slutet av matchen, men Umeå håller undan och vinner matchen med 2-1. 

Ännu en förlust på Torvalla och IFK MÅSTE ta tag i matcherna på hemmaplan. Enda roliga på Torvalla IP idag var Maill Lundgren! Skönt att se en kille från vår egen akademi ta för sig på det sättet. Klart bäst på plan idag!


Ny match nästa söndag, då tabelljumbon Team TG kommer på besök till Torvalla.
Då får vi hoppas på att, hemmalaget kan snygga till vårens hemmafacit. Hittils bara 4:a poäng av 18 möjliga under vårens 6 spelade hemmamatcher och endast 6 gjorda mål.

Söndag 19/6 kl 15.00
IFK-Team TG

Välkomna då

/N