Hoppa till innehåll

Förlust mot Sollentuna

Omgång 11, IFK med ”Marre” och Mirza på skadelistan. Och några ändringar i startelvan. Axel Wallenborg ut på bänken, Adam Kasa, vänsterback. In som mittback bredvid Sithapa, Joshua Sivertsen. Och in som forward, Agwata Austin. 

Sammanfattar vi första halvlek på Solletunavallens ”vattnade” naturgräs, så bjuds det på ganska dålig fotbollsunderhållning ifrån bägge lagen. Sollentuna något bättre under halvlekens första hälft, och man gör också halvlekens enda må i matchminut 10. Sollentuna anfall på högersidan, långt inspel från högerkanten, direkt inspel till Oskar Käck, som alldeles för enkelt får sätta matchens första mål intill Adrians högerstolpe. Väldigt passivt försvarsspel av IFK! 
IFK rycker upp sig under halvlekens sista 7-8 minuter, och skapar några bra kvitteringslägen, efter bra jobb och inlägg av Petter. Men halvleken slutar 1-0 till hemmalaget.
Adam Kasa summerar halvleken bra i halvtidsintervjun. ”Tafatt” kallar han IFK spelet under den första halvleken, och det var en bra sammanfattning tycker jag. Vi vill ha lite högre tempo, bättre passningsspel, och att vi ”går dit” lite rejälare i närkamperna.


Andra halvlek startar bättre om man är IFK:are. Det känns som att man kommer ut med bättre energi, fast beslutna att göra en bättre halvlek än den första. Det är dock nära att hemmalaget ökar på sin ledning tidigt i andra halvlek. I matchminut 52 nickar Oskar Käck utanför med helt öppet mål ifrån 2 meters håll och därefter ett skott tätt utanför i matchminut 56 av Oskar Lindgren. Skapas efter IFK ”bolltapp” på mitten.
IFK jobbar sig in i matchen, och det känns som om man håller på att ta över. Kvitteringen kommer i matchminut 59. Agwata Austin får skottläge och sätter 1-1 intill Sollentuna keepern Benjamin Manchinis högra stolpe. 
Efter målet är IFK det bättre laget, och det känns som om man ska kunna få med sig 3 poäng hem till Haninge.
Men avgörandet kommer i matchminut 76, vänster hörna IFK, för kort. Snabb omställning på Sollentunas högerkant, och inspel till en helt fristående Oliver Stojanovic som enkelt sätter 2-1 för hemmalaget. Flera spelare i IFK hamnar på ”mellis” i samband med målet och precis som mot BK Forward är vi alldeles för dåliga att försvara omställningar. IFK försöker att trycka på under matchens sista 20 minuter, och man skapar en del halvchanser. Men hemmalaget reder ut stormen, och vinner matchen med 2-1.
Inte helt rättvist tycker jag, men vi missar återigen vid flera tillfällen i försvarspelet och det har man inte råd med på den här nivån. Skärpning krävs!
3 matcher kvar innan sommaruppehållet, bara att jobba på.


Närmast Umeå FC på Torvalla nästa söndag

Väl mött då.
/N