Hoppa till innehåll

Förlust mot Sollentuna FK med 2-1

Omgång 27, och Stockholmsderby på Sollentunavallens naturgräs. 4:a förändringar i IFK truppen jämfört med förlustmatchen förra helgen mot Umeå FC på Torvalla. André tillbaka i målet efter sin avstängning, och Sal och Axel avstängda. Dessutom Gustav ut på bänken och Youssri in i startelvan. In på bänken Djurgårdslånet Kofi Asare.

Första halvlek:

Hemmalaget tar tag i spelet och är noggrannare och mer precisa i sitt passningsspel. Redan i matchminut 2 får André briljera med en riktigt vass fotparad. Sollentuna har bra kontroll på matchen, och IFK skapar ingenting framåt och 1-0 till hemmalaget kommer också logiskt i matchminut 30, inlägg ifrån vänster och hemmalagets Jabir Abdihakim tar snyggt ner bollen och sätter ur snäv vinkel ett fint skott intill Andres vänstra stolpe. 

I slutet av halvleken så forcerar IFK, och skapar 2 fina chanser, först ett skott ifrån nära håll av Youssri och sedan en nick ifrån i Rickson, men vid båda tillfällena så räddar Benjamin Manchini i Sollentunamålet. Halvtidsresultat 1-0 till hemmalaget, som var det bättre laget under matchens första 45 minuter.

Andra halvlek:

IFK gör ett byte i paus, Mattias Mitku ut och Abbe Kamnelius in. IFK kommer igång bättre i andra halvlek, och tar tag i spelet. Och i matchminut 50, får Youssri ett jätteläge att kvittera frispelad av Dragan, mitt i boxen så får han inte till skottet ordentligt och Sollentuna keepern ”kommer ut” och gör sig stor och räddar bollen till hörna. Nära 1-1 där. Istället blir det hemmalaget som gör 2-0 i matchminut 55, IFK:s vänsterförsvar bortspelat och inspel till Jabir Abdihakim som ifrån nära håll styr in sitt andra mål för dagen.

I matchminut 66, så får IFK en möjlighet till reducering, SIF keepern är utanför straffområdet och dräller med bollen, Youssri går in i närkampen schysst ser det ut som ifrån sidan, men domaren dömer frispark till hemmalaget. Tveksamt domslut.

Tiden tickar på, och på övertid när IFK forcerar så gör inhoppare, Kofi Asare 2-1, fint framspelad av Eminn. 

Trots att IFK forcerar på slutet så håller hemmalaget undan och vinner matchen med 2-1.

Ska man få med sig poäng, i matcher som denna, så måste effektiviteten i avsluten vara betydligt bättre än idag. 

Vi hoppas på bättre utdelning på lördag när Assyriska kommer till Torvalla, Kick Off redan kl 13.00

Väl mött då

/N