Hoppa till innehåll

Förlust mot serietvåan för damerna

Vi förlorar mot serietvåan Huddinge, hemma på Torvalla, med 2-5.

Första halvlek är det mest spel på mittplan. Lagen byter boll med varandra utan att lyckas ta sig in på  sista tredjedelen av planen speciellt ofta. Från ett läktarperspektiv ett ganska tråkigt spel. Men en tränare uppskattar nog detta spel mer. 

De riktigt farliga målchanserna är lätträknade. med ett litet övertag för Huddinge. Men Huddinge är effektiva och leder 0-2 i halvtid.

Vi inleder andra halvlek bra. Vi flyttar närmare Huddinges mål. Efter knappt 10 min slår Ida B en hörna direkt i mål. Det var ett tag sedan man såg det sist.

I vår iver att kvittera bjuder vi dock Huddinge på några riktigt öppna lägen.  Och på deras tredje jätteläge utökar Hudding till 1-3. Men vi ger inte upp för det utan vi fortsätter jobba. Med 20 min kvar reducerar vi, 2-3. På vänsterkanten jobbar Ida B till sig bollen och spelar in bollen i målområdet. På bortre stolpen dyker Freja upp och kan bredsida bollen i mål. 

Tyvärr utökar Huddinge sin ledning bara någon minut efter vår reducering. Nu går luften ur oss lite. Huddinge gör ytterligare ett mål och matchen slutar 2-5.

Det är inte så mycket att säga om att Huddinge vinner. Kanske något mål för stort. Men vi känner att vi har inte långt kvar innan vi kan rubba ett topplag i denna serie.