Hoppa till innehåll

Förlust med 3-2 mot Umeå FC

På ett kylslaget Torvalla blev det idag förlust mot förra årets Superettan lag Umeå FC. Bortalaget vann med 3-2, efter att ha haft ledning i paus med 2-1. Annars var det hemmalaget som började bäst och redan ifrån start satte hård press på gästerna, 1-0 till IFK kom också i matchminut 9 när hemmalaget spelar sig igenom Umeås vänsterförsvar, och där Sal med en fin passning hittar Hady centralt i boxen, distinkt avslut av Hady. IFK har ett bra tryck på gästerna under första delen av matchen, så kvitteringen till 1-1 i matchminut 15 känns lite snöplig. IFK försvaret lite för enkelt bortspelade centralt i straffområdet och Victor Kamfs skott sitter till vänster om Cem i hemmamålet. Efter kvitteringen så får gästerna mer att säga till om och i matchminut 23, så är det dax igen för Victor Kamf att presentera sig i målprotokollet. Frispark utifrån, och kalabalik i IFK försvaret, och från nära håll sätter Victor sitt andra mål för dagen till vänster om Cem.

Kändes inte rättvist så långt in i matchen. Halvleken slutar med en 2-1 ledning för gästerna.
Andra halvlek, IFK startar bra och har mycket boll och trycker tillbaka gästerna, utan att komma till speciellt många avslut, men vi minns några situationer.

Matchminut 54, Rickson i kamp med gästernas målvakt Pontus Eriksson, Rickson får med sig bollen och rullar in 2-2 i öppet mål tror många, men linjemannens flagga är uppe och målet döms bort för offside.

87 minuten, inbytte Eminn löper sig fri och ska runda Pontus Eriksson i Umeå målet, fälls tycker de flesta men inte domare Pontus Olofsson som vinkar avvärjande. Straff??

I slutet av matchen, så flyttar IFK upp mycket folk för att åstadkomma en kvittering, istället kontrar Umeå och sätter 3-1 i matchminut 90. I matchminut 94 får IFK straff, Smajl fastställer slutresultatet till 3-2, med en ”chipp” straff mitt i målet.

Att inte få med sig några poäng i dagens match känns tungt, men det är bara att ladda om inför nästa lördags derby mot Sollentuna.  

Nästa hemmamatch, är lördag 6/11 då Assyriska FF kommer på besök. Kick Off redan kl 13.00.

Väl mött då.

/N