Hoppa till innehåll

Förlust i toppmötet

IK Sleipner på hemmaplan, en bra chans till revansch efter 0-5 i bortamatchen. Trodde hemmalaget skulle komma ut taggade som sjutton, men IKS ville mest även denna gång och 1-7 över två matcher är svårt att snacka bort.

Första halvlek inledande 30 minuter klart till IKS, såklart till stor del att man tidigt får 1-0. Redan i minut 13 kommer IKS runt hur enkelt som helst på sin högersidan och skjuter in 1-0 vid första stolpen. Här tror man kanske att IFK skulle tända till, men det dröjde ungefär 15 minuter till. Sista kvarten av första halvlek jämnar IFK ut spelet lite, men paussiffrorna 0-1 är inte orättvisa.

En jämnare andra halvlek. I minut 67 gör IFK några offensiva byten och matchen blir vidöppen med chanser åt båda håll. I minut 87 utnyttjar IKS ett bolltapp och ett passivt försvar ser på när matchen avgörs med 0-2 på tavlan. IFK reducerar sent till 1-2, men då var matchen i princip slut. IKS vinner rättvist.

Karaktären i IFK måste fram nu inför dem 5 sista matcherna. Nu gäller det att knyta ihop det tillsammans och avsluta på bästa sätt!

Aras Mohammadi:

”Hemmamatch mot Sleipner och stämningen överlag kändes bra.

Tyvärr slutade inte matchen till vår fördel.
Vi börjar matchen för passivt i vårt försvarsspel och i samband med det lyckas Sleipner göra 1-0.

Vi spelar upp oss något men passningsspelet och kvaliteten i de tekniska momenten är för dåliga.

I andra är det mer ställningskrig och Sleipner gör 2-0 på slutet efter att vi tappat boll högt upp i banan.

Om man summerar matchen känns det som att Sleipner vill vinna mer än vad vi vill. Serien lever fortfarande men vi behöver ta en match i taget”