Hoppa till innehåll

Förlust i seriefinalen

Det blev en tung förlust mot serieledande Reymers på söndagen. IFK kommer inte riktigt in i matchen. Laget uppträder nervöst och stressat från start, hittar inget lugn med bollen, slår mycket långt vilket enkelt plockas ner av Reymers rutinerade och välplacerade backlinje.

Reymers pressar ner IFK, men laget lyckas ändå hålla samman och har 0-0 i drygt 60 minuter, då man även börjar äta sig in i matchen. Ett ungt och vältränat IFK ska kunna, fysiskt, vara starkare i slutet av matcherna. Då förlorar IFK en närkamp, vilket leder till att Reymers kommer loss i farligt läge och bollen sätts säkert i mål, 1-0 till hemmalaget. Damerna försöker, några taktiska förändringar görs och laget fortsätter att kämpa, men har förtvivlat svårt att komma till målchanser. Med drygt 10 minuter kvar blåser domaren en straff till Reymers som även sätts i mål och 2-0 på tavlan. Matchen är därmed mer eller mindre stängd även om IFK fortsatt försöker. 2-0 slutar matchen.

Magnus Tyrgrim:

”Sammantaget vinner Reymers rättvist. De utnyttjar sina styrkor bättre än vi. Det är ett rutinerat lag med ett par duktiga spetsspelare som idag är starkare än oss, framförallt mentalt.

Vi jobbar vidare och ska avsluta serien på bästa sätt!”