Hoppa till innehåll

Fem snabba med Jiannis efter 0-0 i premiären

Lång försäsong, många nya spelare och ett topptippat Karlstad i premiären. Ett Karlstad som satsar mot Superettan. Hemsidan har fått en intervju med Jiannis Dosis från herrarnas ledarstab.

Hur var känslan, och hur gick snacket inför premiären?

Veckorna innan premiären jobbade vi stenhårt med att lära spelarna vårt spelsätt och deras roller på planen, både i det offensiva och defensiva spelet. Efter träningslägret, där vi jobbade med detaljer, kändes det bra och vi var redo för premiären. Innan matchen hade vi bra koll på motståndarna men störst fokus låg främst på vårt egna spel.

Premiären, hur ser du på den?

Självklart spelar vi för att vinna varje match, men när man lyckas hålla 0:an mot ett lag som snittar mer än två mål per match så har man presterat väldigt bra. Att vinna varje match är det största målet men om man inte lyckas med det så är nästa mål att inte förlora och det var precis vad vi gjorde.

Vi har fått in flera spelare med offensiva kvaliteter, vad krävs för att vi ska få igång målskyttet hos dessa spelare?

Vi jobbar ständigt  med att skapa flera målchanser genom kollektiva anfallsmetoder och individuell spets. Vi är inte alls oroliga för dessa spelare, det är en tidsfråga innan det lossnar.

Någon/några spelare som ni är extra nöjda med efter premiären?

Alla spelare presterade bra men jag vill ge lite extra beröm till Isak som visade utveckling på både det taktiska och individuella spelet. Utveckling är en ständig process för alla spelare.

Piteå borta på söndag, ett Piteå som överraskade och tog en poäng borta mot Sollentuna i premiären. Vad krävs för att ni ska åka hem med 3 poäng på söndag?

Som inför alla matcher krävs det hårt arbete, taktisk disciplin i både det offensiva och defensiva och att fullfölja matchplanen. 

Vi tackar Jiannis för intervjun, och önskar lycka till i den svåra bortamatchen på söndag.

/N