Hoppa till innehåll

Fall framåt för damerna

Matchen mot Saltsjö-Boo var ett klart fall framåt jämfört med premiärmatchen förra helgen. Men vi förlorar ändå med uddamålet (1-0).

Saltsjö-Boo inleder matchen bäst. I 10 minuter ligger de på och det mesta av spelet är förlagt på vår planhalva. Vi har i princip aldrig bollen under kontroll på offensiv planhalva i inledningen. Saltsjö-Boo skapar någon halvchans.

Efter 10-15 minuter kommer vi in i matchen. Resten av första halvlek är det vi som för, utan att kunna skapa några riktigt heta lägen.

Sedan händer något i halvtid. Jag kan inte riktigt förklara vad. Men vi blir rejält tillbakatryckta första 20-25 min av andra halvlek. Vi hamnar långt ner i planen och blir alldeles för passiva. Under denna period i matchen gör även Saltsjö-Boo segermålet.

Sista 20 kommer vi tillbaka och har t ex ett bra kvitteringsläge när Freja från kortlinjen spelar bollen snett-inåt-bakåt i Saltsjö-Boos straffområde.

Vi är förstås besvikna att vi inte fick en poäng med oss hem. Men med tanke på första 20 min i andra halvlek kan vi inte påstå att det var en orättvis seger för Saltsjö-Boo.

I denna match minns vi Ellens frejdiga ytterback/wingback-spel.  I slutet på matchen kunde det vara Ellen i vårt lag som låg högst upp i planen.

Och vi minns även mittback Tildas tunnel, ett par meter utanför eget straffområde, i första halvlek. Det kan hända att coachen inte var lika förtjust som vi i publiken var.