Hoppa till innehåll

Den 22 april startar Fotbollsskolan 2023 – Möt Kattis

IFK Haninge startar fotbollsskolan varje år i april. I år är det dags för barn födda 2017 och 2018. I slutet av april varje år möts hundratals barn på Torvalla för uppstart av vår fotbollsskola. I år startar vi upp den 22 april.

Ansvarig dom senaste två år har Kattis Damkalis varit, vi har träffat henne:

Snart dags för en ny uppstart med fotbollsskolan, vad är det roligaste med den?

Det roligaste med fotbollsskolan är den fina gemenskapen som finns kring ett delat intresse samt att precis alla kan vara med. Uppstarten är extra rolig då barn från hela kommunen samlas på Torvalla IP.

IFK Haninge bedriver fotbollsskola på fler ställen i kommer, exempelvis Handen, Brandbergen och Jordbro.

Varför är det viktigt att den bedrivs på flera ställen i kommunen?

Viktigt därför att tillgängligheten i närområdet gör det möjligt för fler barn att kunna deltaga. Blir det långt att ta sig till sina träningar, så ser vi att deltagarantalet sjunker. Därför anser det vara viktigt att vi bedriver verksamheten nära där barnen bor.

Varför ska man anmäla sitt barn till fotbollsskolan?

Om man vill att ens barn ska få chansen att bli trygg med bollen och kunna utveckla sin förmåga att hantera den. Sedan är det såklart viktigt att barnen deltar med andra barn och lär sig hantera det. Fotboll är en lagsport där alla behöver hjälpas åt för att nå olika mål, det kan man ha med sig i övriga livet, t.ex. i skolan eller i sitt arbete. Vi lär oss att lyssna, samarbeta, visa respekt, känna gemenskap och hittar kompisar. Fotboll är så mycket annat än att bara sparka boll.

Är det lätt att få föräldrar att hjälpa till under träningarna?

Att få föräldrar att hjälpa till har varit den svåraste utmaningen för oss ledare i fotbollsskolan. Vi ser att många föräldrar gärna hellre står och tittar på, det är få som erbjuder sin hjälp på eget initiativ.

Dock i ”nya” fotbollsskolan 2023 kommer vi införa rullande schema för föräldrarna på träningarna så alla får chansen att prova på och se hur roligt det är.

Ideella krafter är det som drivit idrottslivet i Sverige i alla år. Vi ser att det tyvärr blir mindre och mindre av det. Här behöver vi alla hjälpas åt och bevara det svenska föreningslivet, det är viktigt för ALLA!

Om man som förälder vill hjälpa till, så tveka inte med att höra av er! Det finns plats för alla. En vanlig ursäkt är ”jag kan inget om fotboll”, det kan vi lära alla, men vuxennärvaro på träningar kan vi inte ersätta.

Pågår fotbollsskolan året om?

Vi har 26 tillfällen som är fördelade på ett år. Vi tränar utomhus på vår och höst och inomhus på vintern. Mellan dom olika träningsperioderna har vi pauser som till exempel när det är skollov etc.. Självklart ska man prova flera sporter om man vill, det är bara positivt!

Anmälan till fotbollsskolan: https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={586A39DD-3D7F-4513-90F8-1AD88D861761}

Vi ses den 22 april på Torvalla IP