Hoppa till innehåll

Delade poäng i hemmapremiären

Mycket folk på läktaren, solen sken och hemmapremiär för herrarna. Nacka FC välkomnades denna påskdag.

En första halvlek med få målchanser och lågt tempo. Nacka skapar något mer, men dom farliga chanserna är lätträknade. NFC har ett skott utifrån i ribban och IFK ett skott i insidan av stolpen. NFC mycket rakare och är mer ett omställningslag. IFK kontrollerar boll, men i alldeles för lågt tempo. 0-0 i paus.

Första 10 minuterna sätter tonen för resten av matchen. IFK med jätteläge att ta ledningen i minut 50, men misslyckas. Bara minuten senare lyckas NFC, trots ett samlat IFK försvar, rulla fram bollen till en fristående Alessandro Visconti och 0-1 på tavlan. Endast tre minuter senare. Lång boll upp på forward i NFC, möter två IFK försvarare. På något sätt lyckas båda IFKs förvarare hamna på fel sida och Joshua känner sig tvingad att dra ner en friställd NFC spelare. Rött kort och en man mindre sista 35 minuterna.

Här hände det något med hemmalaget. Var som att det insläppta målet och det röda kortet gav energi. Plötsligt så IFK mycket mer påkopplade ut och energin flödade. Kvitteringen i minut 70 av Rinor känns därför väldigt rättvis efter en stark forcering av IFK. Sista 20 skapas det en del chanser åt båda håll och Adrian tvingas göra några fina ingripanden i hemmakassen.

Oavgjort kändes rättvist, men IFKs energi sista 30 minuterna hade gärna upplevt i 90 minuter, då hade nog slutresultatet blivit ett annat. Moralen och kampvilja visade trots allt att IFK är på rätt väg.

Tränare Amin Faily:

En match där vi börjar lite trevande. Men tar successivt över matchen och börjar dominera.

Sen inom en tidsperiod på 3 min så åker vi både på ett mål och en utvisning och det ändrar hela så klart förutsättningarna. Med 10 man visar vi stor karaktär och vilja och kvitterar till 1-1 som även blir slutresultatet

Känslan efter matchen är ju att det röda kortet hindrar oss från att ta 3 poäng, men vi tar med oss viljan att komma igen och karaktären killarna visar med 10 man

Nästa match för herrarna den 15 april klockan 14:00. Då gästar vi Huddinge IF på Källbrinks IP.