Hoppa till innehåll

Damlaget bygger vidare med blicken mot 2023

Vårt unga damlag har haft en tuff säsong i Div 3B och det står nu klart att det blir spel i Div 4 nästa år.  Under devisen ”Ge f-n aldrig upp” har vi dock jobbat hårt och det har gett resultat. Efter sommaruppehållet har det succesivt skett en högst påtaglig utveckling i spelet och säsongen avslutades med en, mer än välförtjänt, oavgjord match mot seriefyran BKBK. Det tar vi med oss till nästa säsong. 

IFK Haninges satsning på flick- och damverksamhet är långsiktig och därför har vi redan nu börjat lägga grunden för att under 2023 direkt ta oss tillbaka till Div3.

Upptakten för nästa års satsning var ett mycket lyckat tvådagars läger på Bosön med inriktning teambuildning och gruppdynamik. Inför lägret fick alla spelare svara på en omfattande enkät. Indelat i 4 olika block, Trivsel, Mål och Ambitioner, Engagemang och Feedback hade vi utifrån det många, långa och mycket givande diskussioner. Vi visste från enkäten att vi hade hög grad av trivsel bland våra spelare men också en önskan om att etablera en mer ”seniormässig” kultur präglad av högre krav på varandra och större mod att ge och få feedback. Vårt fokus låg på dessa frågor och vi kunde under dagen se en fantastisk utveckling i gruppen. Successivt blev det fler och fler, och till slut alla, som vågade delta i diskussioner, allt djupare reflektioner och ett stort mod och öppenhet att ge varandra och ledare feedback.

Som avslutning på första dagen spelade vi rullstolsbasket följt av ”speedating” där två och två under 30 sek fick ställa frågor till varandra för att lära känna fler inom laget på ett bättre sätt.  Två aktiviteter som genererade väldigt mycket träning för de muskler som behövs när man skrattar mycket och länge.   

När vi avslutade lägret fick alla skriva ner tre saker vi tar med oss från Bosön. Gemenskap, Öppenhet, Våga, Glädje var de ord som återkom hos samtliga spelare. Dessa ledord utgör nu grunden i det vi bygger för 2023.

Nyfiken och vill vara med på resan, mejla oss på kansliet@ifkhaninge.se