Hoppa till innehåll

Damerna: Summering vårsäsong 2023

Damernas vårsäsong summeras efter endast 8 spelade omgångar, då Saltsjöbaden dragit sig ur innan serien startade. Tyvärr har vi även fått två matcher inställda när motståndarna lämnat WO. Således endast 6 spelade matcher under våren, vilket såklart är alldeles för lite, men laget får anpassa sig efter förutsättningarna, vilket man lyckats bra med.

Laget inleder med tre raka segrar, där tredje matchen mot Ösmo sticker ut. En match man är klart bättre än motståndarna och segern med 4-1 är odiskutabel. Tyvärr åker man på en skada på viktiga försvarsspelaren, Emma Stridh, i denna match. I matchen efter kommer också vårsäsongens enda förlust på hemmaplan mot Sickla IF.

21 dagar efter matchen mot Sickla väntar nästa seriematch mot obesegrade Reymers på Torvalla. Svårt att få kontinuerligtet i matchande med så långt uppehåll mellan matcherna. I matchen mot Reymers hamnar laget i underläge med 0-2 som man sedan vänder till 2-2, starkt och viktigt. En moralhöjande poäng och Reymers första (och enda) poängförlust under våren. Efter matchen mot Reymers är det 18 dagar innan vårsäsongen avslutas med match mot Skogås/Trångsund (KIF Söderort och IFK Tumba lämnar WO). En match vi har hyfsat bra kontroll på även om målen dröjer till en bit in i andra halvlek. Matchen slutar 3-0.

Summa summarum så har damerna gjort en bra vår. Den tydliga målsättningen är att vinna serien och man har gett sig själva chansen inför hösten, men det kommer bli tufft. Förhoppningsvis får vi se lite fler matcher, så lagets ges chansen att spela ihop laget ordentligt under hösten.

Helene Jonsson:

”Damerna har gått på sommaruppehåll och gör det som tvåa i tabellen. 3 poäng mindre och 6 mål sämre målskillnad än ledande, och obesegrade, Reymersholms IK. Det är en plats sämre än vad vi hoppats på, ambitionen är dock orubbad att vi ska ha plats nummer ett när serien avslutas i oktober.

Sett till de prestationer vi gjort är första halvan klart godkänd. I synnerhet mot bakgrund att vi prövats ordentligt av sjukdomar, skador och att mer än 1/3 av truppen tagit studenten under denna vår med allt vad som hör till det. Vi har dock stått pall tack vare att vi har en stabil och jämn trupp. Vi gör tyvärr en riktig plattmatch och den straffar oss hårt . Sett till det vi i övrigt presterat på planen har vi visat att vi har en tydlig grundläggande spelidé och spelsystem som sitter bättre och bättre. Vi har också förmåga att, om det behövs, göra avvikelser från det under delar av matcher. Det har skett en spelmässigt stor utveckling från förra året vilket är fantastiskt roligt att se. Vi kan nog också slå fast att vi har seriens bästa fysik. Ytterligare på pluskontot är att vi har många spelare som gör mål, vi har sju olika målskyttar på 6 spelade matcher. Tyvärr har vi ju inte fått chansen att spela mot alla lag då vi fått WO mot två lag i botten av tabellen.

Höstens första match spelas mot KIF Söderort lördag 19/8 och vi drar igång våra träningar i början på augusti för att vara väl förberedda. Givet vår ambition och läget vi har är det full gas från början som gäller. Förhoppning är att vi ska få lite mer kontinuitet under hösten och med det kunna spela med ytterligare lite lugn och självförtroende och på så sätt bygga ytterligare en nivå i vårt spel. Lyckas vi med det ser vi hösten an med tillförsikt. Något vi också hyser god tillförsikt till är samarbetet med våra yngre lag som vi börjat etablera under våren. Vi är en klubb med ambition att ha ett damlag högre upp i divisionerna och en av nycklarna till det är få fram, och skola in, spelare från våra yngre lag till damlaget. 

Kom och stötta oss på Torvalla, vi går en spännande höst till mötes!”