Hoppa till innehåll

Dam: inför omgång 2

Dags för hemmapremiär säsongen 2023! Stuvsta FF kommer på besök. Lördag klockan 17:30 sparkas matchen igång på Torvalla IP.

Stuvsta FF har idag endast ett damlag i föreningen. Kopplingar till Stuvsta IF känns nära och tydliga. 2021 gick laget som tvåa i division 5C upp till division 4 och 2022 slutade laget på femteplats, på samma poäng som förra veckans motståndare Kransen United, i division 4B. Premiären i årets serie slutade oavgjort. Stuvsta FF kvitterade sent motståndarnas, KIF Söderort, ledning och fastställde slutresultatet till 1-1.

IFK inledde med en stabil och säker seger mot Kransen United. IFK kontrollerade matchen och segern var aldrig hotad. Tre mål framåt och tre olika målskyttar. Full fart framåt mot hemmapremiären.

HT Magnus Tyrgrim:

”Seriepremiären förra veckan, seger 3-1, ger förstås ett visst lugn och självförtroende inför hemmapremiären. Nu ställs vi dock inför ett betydligt yngre och (vad vi tror) mer samspelt lag i form av Stuvsta FF. Vi kommer inte att underskatta dom.

Vi fortsätter spela igenom vår breda trupp för att sätta så många spelare som möjligt i seriespel och några justeringar sker inför lördagens match. Vi genomför inga förändringar i vilken fotboll vi vill spela, men kommer vara extra vaksamma på några saker i försvarsspelet.

Vi ser fram emot en lördag i strålande vårsol, där vi ska försöka bjuda på en strålande hemmapremiär.

Ses på lördag!”

IFK Haninge – Stuvsta FF. Lördag den 22 april klockan 17:30.