Hoppa till innehåll

Dags för damernas premiär

Vi har pratat med huvudtränare Magnus inför seniorpremiärmatchen mot Bagarmossen på söndag.

– 5 dagar till seriepremiären. Hur är känslan i truppen?
– Det ska du fråga truppen om, jag kan bara berätta hur jag upplever läget. Det känns ganska tryggt, många nya spelare bidrar till stabilitet i matchningarna och bra träningar. De som varit med sen tidigare bidrar med lugn, nyfikenhet, entusiasm och bra träningsmoral. 


– Försäsongen har varit lite ”stökig”. Skador, sjukdomar och inställda träningsmatcher. 
– Stökig? Haha. Jag tycker faktiskt inte det. Jag tycker det varit en bra försäsong. Truppen har varit otroligt välkomnade mot mig och mina idéer. Bidrar med egna tankar och förslag på hur vi kan bli bättre tillsammans. Matcher blir alltid inställda, flyttade och försenade.
Bara att agera efter det. Tycker att vi lyckades toppa formen mentalt och spelmässigt till den inställda premiären men det får vi aldrig veta nu. Sen kom påsk, kortveckor och nu får vi se om vi hinner ladda om för dubbelpremiären i helgen.

Reds anm: På fredag är det premiär i Sanktan och och på söndag i seniorserien.

– Vad kan vi vänta oss av laget i de inledande omgångarna?
– Att ta in ett nytt spelsystem är krävande och jag vet att det tar tid. En säsong åtminstone. Så första omgångarna blir alltid skakiga med en del barnsjukdomar. Men jag vet också att vi kan presentera en helt annan typ av fotboll nu än tidigare och med tid kommer prestationerna också.


– Vad kan vi vänta oss av laget på sikt?
– På sikt? 3-5 år eller 3-5 månader? Under säsongen tror jag vi kommer visa att vi vill utvecklas, bli vassare tillsammans. Ha lite mer kul än de andra lagen. Det ska synas och kännas. Även om man är där som publik. Sen blir det alltid kaos i slutet av våren när alla ska ha studentfester och i början av hösten när halva truppen flyttat till andra orter för att börja på högskolan, haha.


– På den korta matchsäsongen ifjol, fick vi möta BKBK hela tre gånger. Vad har du hört om de matcherna (du tränade ju inte oss ifjol)?
– Jag tänker inte så mycket på motståndarna. Spelarna pratar en del om gamla saker, jag lyssnar med ett öra bara. Vi ska in i framtiden, inte tänka på det som varit. Jag är här för att göra mitt lag så bra som möjligt under så roliga omständigheter det bara går. Då vinner man matcher. Nu eller framgent, oavsett motstånd. Det är mycket roligare att vinna, då får man än mer energi och spelglädje och då lär man sig ännu snabbare även om en motgång kan öppna ögonen på en och skapa nya, bättre, idéer. Du kan skicka samma motståndare tre gånger i år också och vi ska försöka vinna alla tre gångerna, oavsett vilka det är.