Hoppa till innehåll

Bra match mot Bele/Barkarby

Vi gör en bra match mot div 2-laget Bele Barkarby.

Bele Barkarbys planerade motståndare i helgen lämnade återbud. Vi fick då en sen inbjudan. Trots kort varsel och påskledighet lyckades vi få ihop ett lag.

På morgonen snöade det och vi var lite oroliga för att matchen skulle bli inställd. Men Bele Barkarby gjorde ett bra jobb med planen och det var inga som helst problem att spela.

Bele Barkarby spelar i div 2 mellersta Svealand. I fjol slutade de fyra, endast 3 poäng från en kvalplats till div 1. Det är första gången vi spelar mot ett div 2-lag. Det var lite spända och nervösa spelare som åkte till Järfälla på lördagsförmiddagen.

När matchen startar syns det inte att lagen spelar i olika divisioner. Vi inleder bäst, men Bele Barkaby jämnar snart ut spelet. Spelet är bra i första halvlek, men det bjöds inte på något sprudlande anfallsspel. Målchanserna är lätträknade. Bägge lagens målvakter har det ganska lugnt i första halvlek. Ställningen är 0-0 i paus.

Andra halvlek är också spelmässigt jämn. Det är betydligt fler målchanser åt bägge håll i andra halvlek. Bele Barkarby visar sin effektivitet; de sätter sina lägen då de får chanser i vårt straffområde. Matchen slutar 3-1 till Bele Barkarby. Vårt mål görs av Moa Berggren. Detta är hennes första mål i IFK Haninge-tröjan.

Sammanfattningsvis, vi gör en bra match mot ett bra motstånd. Vi är inte lika effektiva som motståndaren på sista tredjedelen av planen. Men det är riktigt kul att vi bjuder ett div 2-lag på bra motstånd och bra spel.

Efter matchen pratade vi med vår defensiva mittfältare Estella.

– Första matchen någonsin  mot div 2-motstånd. Hur var tankarna före avspark?

– Det var laddat men fanns också en del nerver. I och med att det var ett div 2-damlag visste vi att det skulle bli en tuff match.

– Hur kändes det när matchen startat?

– Alla nerver släppte direkt. Vi är klart det bättre laget i början av matchen skulle jag vilja säga.

– Vad är den största skillnaden på att möta ett div 2-lag jämfört med div 3-lag?

-Det är högre nivå överlag. Dock tyckte jag inte att man märkte vilket lag som spelade i div 2 eller vilket som spelade div 3 den här matchen. Vi gör det bra.

– Är ni nöjda med resultatet?

-Tycker inte att resultatet speglar matchbilden. Så nej skulle inte säga att vi är nöjda med resultatet, men det är träningsmatch så ingenting som spelar större roll. Vi är nöjda med den prestation vi gör mot ett div 2-lag. Matchen hade lika gärna kunnat sluta 3-1 till oss.

– Nu lite påskledigt. Sedan är det seriepremiär mot Bagarmossen.

– Det blir kul!

– Med ledigt eller seriepremiär?

– Seriepremiär såklart