Hoppa till innehåll

Alli om att vara tillbaka med herrarna IFK och målvaktstatusen.

Alli Darwich, välkommen tillbaka efter ”utlåningen” till Rågsved under förra säsongen. Dessutom nybliven Haninge bo, hur är känslan?

Känslan är som att komma hem igen, borta bra men hemma bäst. Och att nu bo på promenad avstånd från Torvalla är fantastiskt skönt.

IFK truppen känns väldigt stark iår, inte minst på målvaktssidan. Håller du med?

Ja det känns som vi har ett lag iår som är väldigt homogent, spelare som brinner och lever fotboll. En bra blandning av lite mer erfarna spelare som varit på högre nivå, som vet vad som krävs ”dag ut dag in” med helheten att vara spelare på professionell nivå. Och att de oxå bidrar med den synen till de yngre spelarna genom sitt sätt och vara. Vi har varit noga med rekryteringen iår av spelare, och vilken typ av karaktärer vi vill ha in i gruppen. 

Målvaktssidan är oerhört stark i år, Adrians cv talar för sig själv med 59 start matcher i Superettan de 2 sistaåren. Och vi som jobbat med Adrian vet hur hårt denna kille jobbar.

Men det finns hård konkurrens där bakom, och det är Cem som är väldigt, väldigt duktig, jobbar stenhårt och vill utvecklas varje dag. Det pushar Adrian till att alltid ligga på hög nivå genom träningarna och i match.

Dessutom är Linus (just nu på lån till VH) ung och hungrig där bakom. Den erfarenheten Linus får i år med seniormatcher kommer utveckla honom mycket, blir spännande att följa. Jag är mer än tillfreds med att få äran jobba med dessa 3 fantastiska killar. 

Nu när säsongen är igång, vad ”jobbar” du mest med när det gäller att hålla målvakternas ”form”?

Nu nöter vi allt från grunder, teknik, fortsätta utveckla spel med fötterna plus luftspelet med olika former av upplägg. Plus vi pratar öppet om våra styrkor och vad vi kan utveckla mer, och hur vi kan vi hitta nya nycklar tillsammans. 

Hur mycket jobbar ni med analys av senaste matchen, och ev kommande motståndare och deras styrkor?

Vi jobbar med video, både i grupp och individuella videogenomgångar . Samma gäller målvakter. Precis som du säger, genomgång och analys det som va bra mindre bra föregående match om det finns att hämta. Ibland finns det inget då ska man inte leta bara för sakens skull. 

Kan också självklart finnas tips och råd gällande specifika spelare i motståndare med extra spets i bla rörelsemönster el avslutsmetoder, fasta situationer osv. 

Men i helheten så får målvaktssidan med sig det mesta via vår gemensamma grupp video analys. 

Vi önskar Alli lycka till med, kommande matcher och önskar att målvakterna håller formen. Hittills inga insläppta mål

/N