Hoppa till innehåll

3 poäng i Piteå

Omgång 2, av årets ETTAN norra. Lång bortamatch för IFK herrarna, Piteå borta. Ett IFK, med en bra känsla efter premiäromgångens oavgjorda resultat, 0-0 mot topptippade Karlstad.

IFK, med samma startelva som senast. Adrian i mål, backlinje ifrån vänster Axel, Sithapa, Adam och Isac. Mittfält ifrån vänster Ricksson, Sal, ”Marre” och Petter. På topp Kennedy och Brian.

Första halvlek: Piteå har mycket boll ifrån början, men redan i matchminut 8 så kommer första målet och det blir IFK som gör det. Ricksson slår ett fint inlägg ifrån vänsterkanten, Brian möter perfekt med huvudet och nickar snyggt in bollen i Connor O Keefs första kryss. IFK har bra koll på matchen och skapar flera ”heta” chanser för att utöka ledningen. Vi minns Ricksson jättechans i matchminut 21 och Brians läge i matchminut 22. Men vid bägge tillfällena så lyckas Piteå freda sitt mål. Piteå skapar en del halv chanser i första halvlek efter en del ”bjudningar” i passningspelet från IFK spelarna. Men Adrian agerar säkert i IFK målet och halvleken slutar 1-0 till IFK.

Andra halvlek. Piteå kommer ut ”taggade” och har stort bollövertag. IFK får koncentrera sig på att försvara. Även om Piteå har mycket boll, så skapar man inte några riktigt ”heta” lägen. Några halvfarliga skott utifrån, men Adrian känns säker. Istället så blir det inbytte Alexander Andue, som ”punkterar” matchen i 93 minuten efter fin, fint förarbete av Maill Lundgren. 2-0 till IFK.

Stark insats av hela laget, som vänder hem till Haninge, med 3 sköna poäng.

Nästa match på Torvalla på annandag påsk, kl 16.00. Då kommer Motala AIF på besök.

Väl mött då

/N