Hoppa till innehåll

3 nya poäng och tredje raka nollan

Omgång 3, och nykomlingen Motala AIF på besök på ett vårlikt Torvalla. IFK med samma startelva som i senaste segermatchen mot Piteå.

Första halvlek: gästande Motala har mycket boll på IFK:s planhalva och skapar en del halvchanser samt några skott utifrån, men Adrian i IFK målet är säkerheten själv och har ”full koll”. IFK har inte lika många chanser, men desto vassare. I 18:e minuten så bjuder gästernas Elmer Civgin på en felpass och Kennedy Igboananike får ett friläge. Kennedys skott tätt utanför David Ahlbergs vänstra stolpe. Halvminuten senare. Ny felpass i MAIF försvaret, den här gången av Eric Forsberg. Ricksson ”snappar” upp bollen och avancerar in ifrån vänsterkanten och sätter snyggt hemmalagets ledningsmål tätt intill Ahlbergs vänstra stolpe. Snygg prestation av Ricksson.

IFK går till halvtidsvila med en 1-0 ledning, efter starkt försvarsspel och en målvakt som visar en oerhörd pondus.

Andra halvlek: antar att tränartrion styrt upp en del detaljer i spelet under halvtidsvilan. IFK kopplar grep direkt och trycker tillbaka Motala. 2-0 kommer också logiskt i matchminut 64. Petter vinner en duell på mittplan och frispelar Brian. Brian skär in från höger i straffområdet och ”prickskjuter” in IFK:s andra mål lågt intill stolpen. Bra prestation av både Petter och Brian

Tråkigt nog så skadar sig Petter och tvingas att byta i matchminut 64:a. Tråkigt för Petter, såg inte bra ut. Abbe in till höger på ”fältet”.

I matchminut 73, efter en vänster hörna som nickas i egen ribba av en Motala försvarare, så är lagkapten Sithapa nära att sätta 3-0 i öppet mål men bollen över.

IFK ”spikar! slutresultatet 3-0 i matchminut 90. Inhoppande Maill Lundgren, snurrar helt upp MAIF:s högerback Albin Ödberg och viker in i straffområdet ifrån höger och sätter slutresultatet med en fin bredsida till vänster om MAIF keepern. Ett riktigt klassmål av unga Maill. 

Efter en riktigt ”skön” start på serien, så väntar nu en ny träningsvecka. På söndag beger sig laget till Norrköping (matchen flyttad ifrån lördag) för den svåra bortamatchen mot IF Sylvia.

Stor eloge till alla både ledare och spelare för genomförandet av de tre första omgångarna av årets ETTAN serie. Men jag kan inte undgå att ”plussa” lite extra för Adrian i IFK målet, vilken säkerhet och pondus. RIKTIG TOPPKLASS.

Nästa hemmamatch på valborgsmässoafton, då Sandvikens IF kommer på besök till Torvalla. Kick Off 16.00

Fortsatt trevlig helg

/N