Hoppa till innehåll

24 år med innebandy, Crickes engagemang rullar vidare

Med 24år i innebandyhallar och enormt många timmar nedlagda, så startar ”Cricke” sin 25e säsong i IFK Haninges nystartade innebandyverksamhet. Att ta emot innebandyn var aldrig någon tveksamhet hos IFK när Vendelsö IK tog beslutet att rösta bort sektionen på sitt årsmöte. För att en förening ska må bra behövs engagerade ledare, ”Cricke” är sannerligen en av dessa!

”Cricke”, som alla känner honom som, heter egentligen Christian Norén och är 45 år ung. Lever med sin fru och två grabbar (15 och 18 år) i Vendelsö. Gräver på dagtid och är i innebandyhallen på kvällarna.

24 år som tränare, inte illa! Vilka lag har du tränat genom åren?

Tyresös damer, Farstas damer, TTIBKs pojkar  96, Vendelsö pojkar 05, Vendelsö pojkar 08/09, Vendelsö Herrjuniorer, Vendelsö Herrlag. Kommande säsong kommer jag träna HJ, P Mörkröd och även hjälpa Niclas i herrarna. Mitt engagemang under 2023/2024 kommer att ligga på dom äldsta herr/pojk helt enkelt.

Hur vill du att dina lag ska spela?

Jag vill att mina lag spelar en tight och aggressiv defensiv, där vi inte bjuder motståndarna på en lugn stund i våran zon.

Offensivt vill jag att vi spelar med mycket fart och rörelse, för att komma till många bra avslut.

Förväntningar på lagen 2023/2024?

Jag vill att vi är med och krigar i toppen av alla serier vi spelar. 

Efter ett turbulent förra säsong med en hel del kaos runt föreningen ni verkade i så landade innebandyn i IFK Haninge. Hur är känslan hos IFK Haninge?

Det känns bra. Väldigt kul att få vara med om att starta upp något nytt i en proffsig förening. Känslan jag får är att här kan innebandyn växa till något stort igen.

Mycket kring föreningsstruktur finns redan i IFK, men eftersom föreningen endast bedrivit fotboll tidigare behövs en spelarutbildningsplan för innebandyn. Utöver ditt tränarengagemang är du med och tar fram en för innebandyn i IFK Haninge?

Just nu jobbar vi med att ta fram en SUP för dom yngsta lagen. Detta för att vi ska kunna ge, både barn och ledare, rätt verktyg, för att kunna utvecklas så bra som möjligt.

Det ska vara enkelt och roligt att vara både spelare och ledare i IFK Haninge.

Som ledare ska man inte behöva uppfinna hjulet igen.

Vi hoppas en hel del är på plats redan i augusti/september när innebandyn startar upp efter sommaren.

Vi tackar ”Cricke” för intervjun, men framförallt för ditt gigantiska engagemang för innebandy! En spännande säsong väntar! Vi hoppas såklart att många kommer till Lyckebyhallen och stöttar alla våra lag!